Bas Rapid Kuantan Kemalangan

 

Seorang pelajar tingkatan satu patah kaki selepas Bas Rapid Kuantan yang dinaikinya terbabas.Bas Rapid Kuantan itu merempuh rel penghadang jalan di Kilometer 4 Jalan Pekan-Kuantan, petang tadi.

Pelajar Sekolah Menengah Kebangsaan Mat Kilau, Rasydan Hakimi Saari, 13, antara tiga penumpang yang menempuh pengalaman ngeri apabila bas yang mereka naiki tertusuk rel penghadang jalan berkenaan, kira-kira 3.40 petang tadi.Rasydan dihantar Hospital Tengku Ampuan Afzan dan dirawat di ke Unit Kecemasan (ICU). Nasib baik tiada kemalangan jiwa dalam kemalangan Bas Rapid Kuantan kali ini.Jalan raya menjadi sesak kerana kemalangan jalan raya seperti biasa kerana orang ramai ingin melihat tempat kejadian.

Kemalangan terbabit dipercayai berpunca daripada tayar depan sebelah kiri bas berkenaan pecah sebelum kenderaan itu terbabas ke kiri jalan.Pegawai Bomba Kanan ll, Balai Bomba dan Penyelamat Taman Tas, Rosli Daud berkata, pihaknya menerima panggilan kira-kira jam 3.45 petang tadi sebelum mengerahkan empat anggota dan sebuah jentera ke tempat kejadian.


Beliau berkata, kesemua mangsa dibawa keluar oleh orang ramai yang kebetulan melalui tempat kejadian sebelum dihantar ke HTAA untuk rawatan susulan.


Sumber: Harian Metro
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...